طلا 18 عیار : 4,900,000 تومان
0
سبد خرید شما خالی است !

کاربردهای طلا و هرآنچه که باید بدانید

  • سارا چترنور
  • 23 آگوست 2021
  • 0 نظر
حقایق و کاربردهای طلا

شما تا چه میزان با کاربردهای طلا آشنایید؟ طلا این عنصر ارزشمند در طبیعت با نماد Au در طول تاریخ در زندگی بشر نقش موثری داشته است. امروزه طلا صرفا کاربرد تزئینی ندارد. این فلز در ابعاد گسترده‌ای از زندگی ما نقش موثر دارد. کاربردهایی که بسیاری از مردم از آن اطلاع ندارند. طلا در گذشته برای ضرب سکه‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما این یکی از جزئی‌ترین کاربردهایی است که از این فلز انتظار می‌رود.

کاربردهای طلا به واسطه ویژگی‌های آن

در مورد ویژگی‌های طلا چه می‌دانید؟ این فلز گرانبها شکل‌پذیری خوب و رسانایی الکتریکی و حرارتی فوق العاده‌ای دارد. پرتوهای مادون قرمز را به شدت منعکس می‌کند. این فلز به صورت خالص در طبیعت یافت می‌شود و خالص‌ترین حالت آن رنگی زرد مایل به قرمز دارد. مقاومت بالا در برابر عوامل خورنده و واکنش پذیری بسیار پایین آن سبب طول عمر قابل قبول آن شده است. این فلز تا حد زیادی نامحلول است و تنها در محلول‌های نیترو هیدروکلریک اسید، سدیم و سیانید پتاسیم قابل حل شدن هستند.

حقایق و کاربردهای طلا 4

کاربردهای طلا در صنایع مختلف

در درجه‌ی اول طلا برای ساخت زیورآلات استفاده می‌شود. طبق برآوردها، 50 درصد طلای استخراجی در جهان برای ساخت جواهرات، 40 درصد برای سرمایه‌گذاری و 10 درصد مابقی در صنعت به کار می‌رود. در ادامه با مهم ترین کاربردهای طلا در صنایع مختلف آشنا خواهید شد:

در جواهرسازی

یکی از مهم‌ترین کاربردهای طلا در ساخت زیورآلات است. اما نه نوع خالص آن! طلای خالص بسیار نرم است. بنابراین با سایر فلزات مثل نقره، مس و پالادیوم یک ترکیب آلیاژ تشکیل می‌دهند تا ساختار مستحکم‌تری پیدا کند. این آلیاژها برای جواهرسازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. جواهرات یک کالای هنری ارزشمند محسوب می‌شود و به دید سرمایه گذاری هم می‌توان به آن نگاه کرد. استقبال همه‌ی مردم دنیا از سبک‌های مختلف طلا باعث شده تقاضا همیشه وجود داشته باشد.

در صنعت الکترونیک

طلا از عناصر کلیدی برای ساخت قطعات و اتصالات در بوردهای الکتریکی است. خلوص بالا و مقاومت به خوردگی دو دلیلی است که از این فلز در بوردها استفاده می‌شود. بخصوص برای وسایلی که جریان و ولتاژهای بسیار پایینی دارند، بهتر است از اتصالات طلا استفاده شود. طلا زنگ نمی‌زند و به همین دلیل هیچگاه قطعی جریان اتفاق نمی‌افتد. امروزه در هر قطعه‌ی الکترونیکی مقدار جزئی طلا استفاده شده است.

حقایق و کاربردهای طلا 3

در صنعت پزشکی و دندان پزشکی

در صنعت پزشکی و دندان پزشکی ترمیمی هم از طلا استفاده می‌کنند. برخی نمک‌های طلا دارای خواص ضد التهابی هستند و در داروهای ضد درد و تورم برای آرتریت و روماتوئید استفاده می‌شود. آلیاژهای طلا ترکیبات مناسبی برای پر کردن دندان هستند. همینطور در اتصالات ارتودنسی هم از این فلز استفاده می‌شود. عدم واکنش پذیری طلا همان ویژگی است که آن را برای استفاده در محیط دندان مناسب ساخته است.

در تشخیص بیماری ها

یکی از کاربردهای طلا در تشخیص بیماری‌هاست. تست بیماری مالاریا روی نوارهای طلا به سرعت نتیجه می‌دهد. این تست تشخیص برای بیماری‌های دیگری مثل سرطان‌های مختلف و ایدز کاربرد دارد. همچنین استفاده از نانوذرات طلا در برخی داروها راهی موثر برای درمان بسیاری از بیماری‌هاست.

در صنایع دیگر

از کاربردهای طلا می توان به صنایع خودرو و هوافضا اشاره کرد. در بسیاری از صنایع هوافضا و تولید قطعات مکانیکی هم ردپای این فلز گرانبها دیده می‌شود. در کلاه و لباس فضانوردان، به صورت روانساز در قطعات مکانیکی بخشی از کاربردهای طلا در صنعت هوافضاست.

داروسازی

همانطور که در بخش قبلی اشاره شد، طلا عنصر معجزه آسازی برای درمان بسیاری از بیماری هاست. در دوران یونان باستان از این فلز به عنوان اکسیر جوانی برای درمان بیماری‌های پوستی و سلامت پوست استفاده می‌شد. امروزه هم از این ویژگی طلا در بسیاری از پودرها و لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود.

در صنایع شیشه و کریستال

طلا در بسیاری از صنایع مثل صنعت شیشه سازی کاربرد دارد. در این مورد طلا نقش رنگدانه را ایفا می‌کند. در تکنولوژی‌های پیشرفته‌تر نانوذرات طلا در شیشه‌ی ساختمان‌ها به عنوان ذرات منعکس کننده‌ی پرتوی نور عمل می‌کنند. از این فناوری در ساخت پنجره‌ی کابین خلبان هواپیماهای نظامی استفاده می‌شود.

در دستگاه لیزر

یکی دیگر ازکاربردهای قابل توجه طلا در دستگاه لیزر است. لوله‌های طلا به خوبی پرتوهای لیزر را به مقصد معین هدایت می‌کنند. این تکنولوژی کمک شایانی به دنیای پزشکی کرده است.

در مسابقات ورزشی

از دیگر کاربردهای طلا ساخت مدال و جام‌های طلا برای برندگان مسابقات ورزشی است. مدال‌های طلایی که برای نخستین مسابقات المپیک ساخته می‌شدند، کاملا طلا بودند. درحالی که مدال‌های المپیک‌های اخیر تنها 6 گرم طلا دارند.

حقایق و کاربردهای طلا 5

تولید کنندگان طلا

شاید برایتان جالب باشد که بدانید 80 درصد طلای جهان هنوز زیر زمین است و کشف نشده است. همانطور که این حجم طلا هنوز در دسترس بشر نیست، بسیاری از کاربردهای طلا هم همچنان کشف نشده است. می‌دانید بیشترین طلای کشف شده متعلق به کدام منطقه‌ی جغرافیایی بوده است؟ در طول صد سال گذشته آفریقای جنوبی در استخراج طلا سرآمد کشورهای جهان بوده است. اما اخیرا این کشور چین است که از آفریقا پیشی گرفته است. در ایران هم معادن طلای بسیاری وجود دارد. در واقع با اطمینان می‌توان گفت کشف طلا در هر جای این کره‌ی خاکی چیز عجیبی نیست.

طلای احمق ها

آهن پیریت ماده‌ی معدنی دیگری با ظاهری کاملا شبیه به طلاست که معدن کاران بسیاری را به اشتباه می‌اندازد. به همین دلیل آن را طلای احمق‌ها نامیده‌اند. بانک اطلاعات فدرال رزرو نیویورک صاحب 25 درصد طلای کل جهان است که بزرگترین ذخیره‌ی طلا محسوب می‌شود.
پس از چین، استرالیا، ایالات متحده، روسیه و پرو بزرگ‌ترین تولیدکنندگان طلا در دنیا هستند.

 

بیشتر بخوانید:

پس انداز طلا؛ راهکاری امن در اوضاع پر تلاطم امروز

با خرید طلا برای سرمایه گذاری، در بازار پر تلاطم امروز آرام بمانید!

بهترین زمان خرید طلا چه موقع است؟

منبع

gold-uses

دیدگاه‌ها (0)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *